06 Nieuwjaarsreceptie OKN 2014.jpg

outdoorcookingWildplukken & koken op open vuur

Om nog even in de vakantiestemming te blijven, zijn we het seizoen gestart met Outdoor Cooking. We hadden hiervoor een passende locatie gevonden in het Natuurkwartier Nieuwegein bij het Milieu Educatiecentrum (MEC). Onder leiding van de Outdoor cooks Bart en Marty gingen we koken op open vuur met verschillende typen gietijzeren pannen. We werkten met vlees, vis, gevogelte, groenten en zuivelproducten.

Wat stond er op het menu?
We gingen eerst aan de slag met verse kruiden die we zelf gingen plukken. Daarvan bereiden we een verse soep, pesto en kruidenboter. Alles wordt bereid met kruiden/groenten uit het wild. Die  we nuttigden met zelfgemaakte broodjes, gevuld met zelfgebakken worstjes die we - samen met de broodjes - roosterden boven het kampvuur.
• Het hoofdgerecht bestond uit een stoofschotel van rundvlees gegaard in een Dutch Oven.
• Een gegrilde groentesalade en gevulde vispakketjes vormen het bijgerecht.
• Als nagerecht stond camembert in bladerdeeg.

 

netwerkclub okn

De Ondernemerskring komt in de regel maandelijks bijeen. In de bijeenkomsten worden specifieke thema's behandeld.Wilt u ontdekken wat de OKN voor u kan betekenen?

Meld u vrijblijvend aan voor een bijeenkomst.